tiistai 20. toukokuuta 2014

Yyteri

Lauantaina juostiin Yyterin puolikas. Tarkoitus oli testata kuntoa ja juosta tällä kertaa puolimaraton maaliin saakka. Päivä oli aurinkoinen ja lämpötila noin +17. Ei siis mikään helle, mutta hyvin tarkeni.

Hipsuttelin ennen kisaa parin kilsan verkat. Kulku ei ollut kevyintä, mutta ajattelin paikkojen aukeavan kisan mittaan. Juhan ja Taavin leukailujen saattelemana lähdimme matkaan varttia vaille 12. Ikinuori Mahlamäen Jouko pinkaisi heti ensi metreiltä karkuun. Ennen kisaa mietittiin Joken kanssa yhdessä, josko lähdettäis rahullisesti liikkeelle, eikä ainakaan alle 3.20 -vauhtia. Jokella taisi olla valikoiva muisti, kun kilsassa eroa taisi olla jo 50 metriä tai enemmän. Itelläkin väliaika 3.24.

No, Jokke paahtoi karkuun ja jäin aluksi Nurmen Jussin kanssa kaksin juoksemaan. Jussi alkoi jossain vaiheessa jäädä, joten loppumatka oli yksin juoksentelua. Eka kymppi meni vastatuuleen taistellen. Jyllin kauppaa ja kilpailun puoltamatkaa lähestyessä tuli heikompi hetki, joka kumuloitui hitaina 11. ja 12. kilometreinä. Imaisin niillämain hieman geeliä kitusiin ja sokeri imeytyikin nopeasti huijaamaan aivoja ja pääsin huonon vireen yli. Loppumatkalle toivomani myötätuuli osoittautui Kemiran suoralla ikävästi vastaiseksi. Sitkuttelin hiipuvalla vauhdilla maaliin säiden herraa mielessä hiljaa kiroillen.

Olisko tokalta kilsalta, missä Kuvit Telija kykki.
Loppuaikani oli 1.14.37 ja sijoitus siis koko kisassa toinen ja sarjassani eka. Kunto on nyt siis tämä. Lenkkejä on kai jatkossa pidennettävä, jos aikoo tasoa nostaa. Jokke on kingi!

Data: Yyteri puolimaraton 1.14.37